Потписани уговори са спортским удружењима са територије општине Велико Градиште

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, потписао је данас, у свечаној сали Скупштине општине, уговоре за финансирање и суфинансирање програма из области спорта са спортским удружењима са територије општине.

“Задовољство ми је да се окупимо и причамо о спорту. Честитам вам на ономе што сте до сада урадили и желим вам успех у овој години. Пријавило се 34 удружења и свима су додељена средства. Ми стално причамо – нити мање општине, нити више деце која се баве спортом. То је сада око 1.500 деце.“, рекао је председник Милић, додавши да децу треба задржати у спорту како се не би бавила неким другим, лошим, стварима.

“У почетку смо издвајали 5.000.000, а ове године 24.000.000 динара за спорт. Спортски клубови пре седам-осам година нису добијали средства. Сада имају за такмичења, судије и друго, и то им олакшава рад. Клубови највишег ранга добили су више средстава.“, истакао је Милић и похвалио Спортски савез општине који овај посао успешно ради, најавивши зимски турнир у малом фудбалу у којем учествују сви клубови у организацији Савеза.

Испред Комисије за доделу средстава спортским удружењима, присутним председницима савеза и клубова обратио се Саша Бранковић, директор Спортског центра општине Велико Градиште. Он је објаснио процедуру доделе средстава која су подељена у складу са правилницима о категоризацији и финансирању спорта и изнео препоруке у вези трошења и правдања опредељених средстава. Бранковић је истакао и да удружења за правну помоћ могу обратити Спортском савезу, а служби Општинске управе приликом расписивања јавних набавки како би се средства трошила наменски и у складу са законом.

image_pdfimage_print