Златна медаља за Мајиловац на Сусретима села Србије

Овогодишње највише признање на Сусретима села Србије, одржаним у Елемиру код Зрењанина, уручено је председници Савета Месне заједнице Мајиловац, Милунки Алексић.

Мајиловац је златну медаљу и плакету за вишегодишње ангажовање и велики допринос у развоју села добио у категорији села од 1000 до 2000 становника. Село Мајиловац има пошту, амбуланту, савремену пијацу, уличну расвету, уређен парк, Дом културе, Основну школу, Ветеринарску станицу, ФК „Млади борац“, Фолклорно-уметничко друштво “Стишки бисери“ које броји 80 чланова  из Мајиловца, Курјача, Сиракова, Ђуракова, Поповца и Бискупља, Секцију ловаца“ Стишки ловци“, а стара лица обилази геронтодомаћица.

Уз помоћ локалне самоуправе и Републике Србије асфалтирано је око 3 km улица што ће се наставити и у наредној години, у селу је изведен прикључак домаћинстава на водоводну мрежу са „Стишког“ водоизворишта и завршена гасификација.

Локална самоуправа се труди да повеже сва села добрим путевима да би сеоско становништво брже и лакше могло да дође до домова здравља, школа и других институција које су важне за останак младих на селу.

Како је рекла Милунка Алексић на додели признања, радом, залагањем и сарадњом са локалном самоуправом све се постиже и резултати тада не изостају.

На завршној манифестацији Сусрета села, у организацији Културно-просветне заједнице Србије, учествовало је 22 села из 17 локалних самоуправа, a испред општине Велико Градиште додели признања присуствовали су помоћница председника, Гордана Јецић, и Данијел Живановић.