Велико Градиште у посети Удружењу за помоћ ментално недовољно развијеним лицима из Градишке

Делегација општине Велико Градиште, на челу са замеником председника, Слађаном Марковић, и председница Хуманитарне организације за регионалну подршку особама са инвалидитетом „Србија великог срца“, заједно са представницима удружења из Пожаревца, Београда, Новог Сада, Врбаса, Јагодине и Сврљига, боравили су претходног петка у званичној посети Удружењу за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Градишка у Републици Српској.

На хуманитарном балу, председнику Удружења, Драгославу Шинику, уручен је ваучер за бесплатан смештај 50 чланова тог удружења на Сребрном језеру, у оквиру програма „Изнајмљивачи великог срца“ који Јелена Марковић спроводи од јула 2017. године. Том приликом, Шиник je нагласио да је то највећи колективни смештај којим је подржано њихово Удружење, с обзиром да је заједнички боравак толиког броја чланова веома тешко обезбедити као и да се родитељи ретко усуђују да самостално негде путују те је утолико значајнија ова врста подршке.

Удружење из Градишке је, захваљујући “Изнајмљивачима великог срца“, прошле зиме боравило на Златибору као и у Великом Градишту, поводом хуманитарног концерта за децу са инвалидитетом одржаног у априлу и током Аласких вечери у августу. Делегација Великог Градишта и Јелена Марковић су такође присуствовали Првој међународној манифестацији деце са тешкоћама и родитеља „Сви смо ми дио вас“ које је одржано у мају ове године у Републици Српској.

Приликом пријема код начелника општине Градишка, Зорана Аџића, заменик председника општине Велико Градиште, Слађан Марковић, истакао је да општина и надлежне институције подржавају рад Хуманитарне организације „Србија великог срца“ и да су укључени у све пројекте ове организације.

Јелена Марковић је у изјави за РТРС рекла да „Србија великог срца“ инсистира на рушењу предрасуда у вези са међудржавном сарадњом земаља у региону када је хуманитарни рад у питању, на активном укључивању институција у програме подршке и нагласила да су сарадња, уважавање и обострано усмерење ка побољшању квалитета живота деце и одраслих особа са инвалидитетом „Србије великог срца“ и локалне самоуправе у Великом Градишту јединствен пример успешног деловања невладиног и државног сектора.

Током боравка у Градишки, организована је и посета Културном центру који је, према речима Јелене Марковић, пример посвећености, ентузијазма и професионализма директора Жељка Благојевића и свих укључених у импозантан број програма који се годишње реализују.

Foto: Гордан Марић

image_pdfimage_print