Mинистар просвете обишао образовнe установe у општини Велико Градиште

Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије, Младен Шарчевић, посетио је, у петак, 07. децембра, са сарадницима државним секретаром Аном Милићевић Ланговић, помоћницом министра просвете за инвестиције Споменком Симонић и посебним саветником Ненадом Радићем, општину Велико Градиште где је обишао две образовне установе како би се упознао са школском инфраструктуром и инвестицијама.

У пратњи домаћина председника општине, Драгана Милића, његових сарадницика и директора школа и просветне установе те начелника Браничевског управног округа и начелника Школске управе у Пожаревцу, министар је најпре обишао радове на новом објекту Основне школе „Миша Живановић“ у Средњеву, а потом и Средњу школу „Милоје Васић“ у Великом Градишту.

Директор Основне школе “Миша Живановић“, Дејан Рајковић, упознао је министра са радовима на делу нове школе чија је изградња почела пре једну деценију за шта је министарство најавило помоћ како би се ови радови успешно окончали.

Како је овом приликом истакао, “Велико Градиште је пример добре сарадње локалне самоуправе и Министарства просвете. Услови за све ученике и наставнике, за њихово учење и рад, морају да буду свуда једнаки.“.

Министар је  говорио и о мрежи школа и дуалном образовању имајући у виду, како је рекао, да Велико Градиште има добар туристички потенцијал: “Нова мрежа школа и увођење једносменског рада помоћи че највише општинама попут Великог Градишта, јер ће ученици моћи да се у школи и после наставе баве спортом и додатним активностима, док ће други објекти моћи да се користе за ђачки туризам и екскурзије.“.

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, нагласио је да општина улаже у образовање јер сматра да тај новац представља најбољу  инвестицију, а не трошак.

“Најбоље ученике награђујемо лаптоп рачунарима, спортском опремом, помажемо им да иду на такмичења, а њихови добри резултати и успех виде се приликом уписа на факултет.  Наши одбојкаши  средњошколци представљали су Србију на Светском првенству и освојили треће место, добили су спортску опрему и наградно путовање од пет дана у Истамбул о трошку општине. Основци одбојкаши освојили су прво место у Србији што значи да имамо много успеха. Задовољни смо и са радом просветних радника, почев од оних у вртићу  па до основних и средње школе. Ова сарадња даје резултате и ми ћемо ту сарадњу да наставимо и убудуће, уз захвалност Министарству које је увек прихватило наше захтеве и помогло у реализацији одређених пројеката.“, рекао је Милић.

О раду и постигнутим резултатима Средње школе “Милоје Васић“ министра Шарчевића упознао је директор ове установе, Зоран Ташић, који је истакао да школа има добру сарадњу са овим министарством као и са локалном самоуправом у реализацији пројеката за стварања савремених услова за обављање наставе и постизање добрих резултатта од стране ученика.

image_pdfimage_print