Културни центар: Пројекција филма „Заспанка за војнике“

Пројекција филма „ЗАСПАНКА ЗА ВОЈНИКЕ“

Режија: Предраг Гага Антонијевић

14. децембар 2018. године

у  19.00 сати

сала Културног центра

УЛОГЕ

Марко Васиљевић, Вук Јовановић, Љубомир Бандовић, Ненад Окановић, Александар Ђурица, Иван Ђорђевић, Марко Гверо, Никола Илић, Марко Павловић, Стефан Радоњић, Петар Кокиновић, Јован Гулан, Небојша Глоговац

О ФИЛМУ

Стеван Јаковљевић, професор биологије и учесник Првог cветског рата на страни српске војске, долази на прославу двадесетогодишњице рата и отварање спомен костурнице у село у којем је некада боравио заједно са својом првом ратном јединицом, петом тобџијском батеријом. Сусреће само остарелог комаданта јединице, кроз њихове флеш бекове отвара се судбина пете батерије која је престала да постоји баш у том селу, тешки али и радосни моменти као и Стеванов и Александров однос који од почетне нетрпељивости постаје пријатељски.

Оно што Стеван буде сазнао од комаданта промениће све. У овој причи о храбрости и пријатељству, лик потпоручника Александра чију судбину сазнајемо на крају, показаће и зашто је српска војска упркос свим недаћама успевала да изнесе толике војне подухвате – јер је један човек, поручник, надређени, свесно жртвоваво свој живот, пре тога углед и част да би спасао бар једног свог војника.

Цена улазнице: 250,00 динара

image_pdfimage_print