Потписани уговори за стипендирање једанаесторо судената

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, потписао је данас уговоре о додели стипендија за 2018/2019. годину са једанаесторо студената са подручја општине Велико Градиште.

“Задовољство ми је што вас видим поводом доделе стипендија, ово чинимо низ година, а наставићемо и даље. Ове године доделили смо шест стипендија на основу дефицитарних кадрова јавних предузећа и установа који су исказали своје потребе као и пет стипендија за мастер студије. Пошто се указала шанса, остало је још средстава у буџету, расписали смо још пет стипендија за студенте из осетљивих друштвених група. На тај начин ћемо помоћи деци да заврше студије, а са овим студентима доделили смо укупно 27 стипендија. Желим да вам студирање прође без трзавица, да без проблема завршите факултет и да се вратите у општину да радите јер се отварају нова радна места у привреди и туризму.“, рекао је председник општине.

Од укупно 11 расписаних стипендија, општина ће у овој школској години стипендирати два редовна студента и четири из осетљивих друштвених група као и петоро полазника мастер студија. Стипендије су добили Милошевић Јелена, студент Грађевинског факултета у Београду, Животић Милош студент Факултета безбедности у Београду, Станојевић Стеван студент Високе туристичке школе струковних студија у Београду, Стојадиновић Љубица студент Филолошког факултета у Београду, Коцмановић Вера студент Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију и Станковић Бојана студент Филолошког факултета у Београду. Стипендије за мастер програм добили су студенти Милосављевић Денис студент Природно-математичког факултета у Крагујевцу, Мирковић Невена студент Филозофског факултета у Новом Саду, Николић Невена студент Математичког факултета у Београду, Вучић Кристина студент Машинског факултета у Београду и Животић Десимир студент Рударко-геолошког факултета у Београду.

Стипендија се додељује студентима за време трајања редовне наставе која је прописана за стицање одговарајућег степена образовања, у месечном износу од 10.000 динара, почев од потписивања уговора о стипендирању.

image_pdfimage_print