“Јепуријада“ окупила љубитеље зечјег гулаша и доброг дружења

Осамнаести пут по реду, претходне суботе, у селу Тополовник код Великог Градишта одржана је манифестација “Јепуријада“ у организацији Ловачке секције “Тополовник“ и подршку МЗ Тополовник, општине Велико Градиште, Културног Центра “Властимир Павловић Царевац” и Туристичке организације општине Велико Градиште.

У сјајном расположењу, 17 екипа се такмичило у припреми зечјег гулаша. Међу врсним кулинарима из земље и иностранства нашли су се и гости из Нове Молдаве и Крушевца и екипа из Војводине.

И поред ветровитог времена, око котлића је владала весела атмосфера која је загрејала све учеснике. Многобројни мештани и посетиоци манифестације уживали су у добром дружењу и ишчекивању проглашења победника. За учеснике и госте у два казана је припремљен и срнећи гулаш, за око 300 порција.

По завршетку такмичарског дела, организован је богат културно-уметнички програм. АНИП “Властимир Павловић Царевац“ представио се различитим кореографијама које су извели чланови припремне фолклорне групе, а народним играма и песмама представио се КУД из Тополовника. Фолклор је, у препуном Дому културе, одушевио посетиоце, а на отварању се гостима обратио председник Ловачког удружења “Тополовник“, Драгиша Перић.

Жири, састављен од еминентних познаваоца гастрономских специјалитета, пробао је 17 различитих гулаша оценивши боју, густину, заљућеност, изглед и укус овог специјалитета.

Награде победницима у кувању гулаша доделио је председник Ловачког удружења “Голуб“ и заменик председника општине, Слађан Марковић.

Овогодишњу титулу најбољих понела је екипа из Селевца, друго место припало је екипи из Рама, а код трећег места жири је био неодлучан па је доделио два признања и то екипи из Нове Молдаве и Велибору Младеновићу из Великог Градишта. Организатори су доделили и захвалнице суорганизаторима и пријатељима манифестације.

Гастрономска манифестација “Јепуријада“ налази се на годишњем календару догађаја и саставни је део туристичке понуде општине Велико Градиште.

image_pdfimage_print