Уручена помоћ родитељима новорођених беба

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, уручио је данас са својим замеником и директоркама надлежне установе и јавног предузећа, награде родитељима који су, рођењем детета, остварили право на новчане накнаде и друге погодности.

“Никада нисмо имали овакав дан, да оволико беба буде присутно. Ја сам задовољан и срећан, имамо овде десетак беба које треба да буду награђене, честитам вам рођење детета. Ово је пети пут да уручујемо награде, а за то време је рођено око сто беба. Желим вам да имате још деце и да се виђамо и даље“, поручио је родитељима председник.

Једнократне новчане накнаде за опремање новорођенчета прима један од родитеља који има пребивалиште, односно боравиште на територији општине Велико Градиште, за прво дете 15.000 динара, за друго 20.000 динара, а за треће и наредно 25.000 динара. Поред овог, незапослене мајке имају право и на додатну накнаду, у износу од 50.000 динара, која се исплаћује преко Центра за социјални рад општина Велико Градиште и Голубац.

Општина је мајкама и очевима новорођених беба, овом приликом, поделила и дечја седишта за аутомобил док им је карте за бесплатан паркинг обезбедило ЈКП “Дунав Велико Градиште“.

Право на накнаду овог месеца остварило је 17 породица за 18 беба и 11 незапослених мајки. Рођено је осам девојчица и 10 дечака, од чега је деветоро прво, петоро друго, а четворо треће дете.

Одлуком о проширеним правима из социјалне заштите грађана у општини Велико Градиште општина настоји да креира добар социјални програм и обезбеди што боље услове који ће побољшати статус осетљивих група кроз помоћ ученицима, студентима, новорођеној деци, незапосленим мајкама, младенцима и женама којима је потребна вантелесна оплодња.

 

image_pdfimage_print