Министарка положила камен темељац за доградњу ПУ “Мајски цвет“ у Великом Градишту

Министарка задужена за демографију и популациону политику, Славица Ђукић Дејановић, председник општине, Драган Милић, и директорка ПУ “Мајски цвет“, Славица Јанковић, положили су данас камен темељац за доградњу спортске хале и нових просторија у Предшколској установи “Мајски цвет“ у Великом Градишту.

“Наш захтев за што бољим условима и квалитетнијим простором, што и обавезује наша делатност, а то је да имамо безбедан простор за нашу децу, да родитељи буду што сигурнији када их оставе код нас, да водимо рачуна о исхрани наше деце, а оно што је најбитније и што сви знамо колико је важан рани развој наше деце и физичка култура и физичке активност у том смислу и јесте потреба тог простора за физичким развојем.“, најавила је директорка Предшколске установе.

“Веома сам задовољан из два разлога – прво јер је Славица Ђукић данас са нама да оцени наш рад и према првим утисцима, мислим да идемо у добром правцу и друго –  када видим ову прелепу дечицу,мислим да су чак и мала средства која улажемо за те намене. За предшколце, основце… а ви знате, и општина, шта даје и Министарство, тако да и убудуће из буџета морамо да нађемо средства јер је то најбоља инвестиција која ће кад-тад да се врати.“, истакао је председник ове општине, додао да, од када познаје министарку увек се залагала за децу и породицу и зато је препознала пројекат и напоре на чему је захвалио Министарству и министарки и њеном тиму.

Министарка Ђукић Дејановић изразила је задовољство присуством овом догађају и, како је рекла, отпочињањем примене пројекта, у који су заједно уложили Влада Репблике Србије и Градиште како би почели управо са оним сегментом који значи будућност ове средине. “Деца имају обавезу да се образују, да се васпитавају и, пре свега, да се играју. То ћемо им омогућити тако што ћемо побољшати капацитете, услове за исхрану, услове за физичку активност, услове да васпитачице и оне који су у контакту са овом децом, да буду мотивисани да са много више ентузијазма, знања, сопствене креације уложе у њих јер њихове игре су игре за будућност и из њихове маште и из њихових игара ствараће се идеје које ће доносити лепшу будућност управо у вашу средину.“, рекла је министарка подсетивши и на све већи проблем миграције становништва овог краја, а како је истакла, могу да ураде оно што је руководство општине, на челу са господином Милићем, већ урадило, негујући тај однос да их матица увек чека и да их разуме, где год да су.

Овом приликом, министарка Ђукић Дејановић и председник општине посетили су породицу Диане и Саше Крајића са троје деце од којих је најмлађе прворођена беба у општини Велико Градиште ове године.

Општина Велико Градиште и Општина Жагубица реализују заједнички пројекат у оквиру Програма за суфинасирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији у 2018. години, који се реализује преко Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику.

Укупан износ одобрених средстава за суфинансирање оправданих трошкова мера популационе политике из члана 2. Уговора који представља учешће Кабинета МДПП, износи 26.364.452 динара, док укупан износ средстава учешћа свих ЈЛС износи 6.591.113 динара.

Активности  у оквиру усклађивања рада и родитељства спровешће се на доградњи, опремању и реконструкцији кухиње ПУ „Мајски цвет“ чија вредост износи 31.755.565 динара док ће се кроз активности едукације из области популационе политике спровести сет обука у локалној самоуправи за шта је намењено 600.000 динара.

Доградња вртића обухвата изградњу спортске хале за потребе вртића и доградњу још два одељења са пратећим пословним простором и мокрим чворовима. Доградњом вртића повећаће се капацитет овог објекта за боравак још 30 малишана.

 

 

 

image_pdfimage_print