1

Дечја недеља: Предшколци у посети општини

Председник општине, Драган Милић, угостио је данас, у свечаној сали Скупштине општине, полазнике Предшколске установе “Мајски цвет“ који су у посету дошли поводом Дечје недеље.

Посета општини део је програма “Дечје недеље“, а како је напоменула директорка ове установе, Славица Јанковић, у Великом Градишту се, у договору с председником,  практикује и много пре како би се малишани који се ове године припремају за полазак у први разред ближе упознали са локалном самоуправом и добили одговоре на многобројна питања.

“Нашу кућу, вртић, основала је општина и председник је задужен да испрати све ваше потребе у вртићу, да радо долазите и да срећни одлазите кући и да се, касније, радо сећате ових дана у вртићу. Користимо ову прилику да захвалимо председнику за све што чини за нас.“, рекла је директорка Славица.

И председник је имао само речи хвале за овакав догађај: “Заиста сте ми улепшали дан и ја бих волео да ми сваки дан буде овакав, да се дружим с вама. Обећали сте ми да ћете да будете добри и да слушате вашу директорку, васпитаче и родитеље, а ја вама обећавам да ћу све да учиним да будете радосни и да се играте јер ви и не морате ништа друго да радите.“.

Са предшколцима су, поред директорке, дошли и стручни сарадници и васпитачице, а госте су, уз председника општине, дочекали његов заменик, Слађан Марковић и просветни инспектор, Сања Стојадиновић.

Након упознавања са сваким дететом, председник Милић прешао је на “најважнију споредну ствар на свету“ – ко игра фудбал и ко за кога навија што је изазвало општу грају, али ништа мање се није дискутовало ни на питања да ли воле да се играју и воле ли вртић. Питања су имали и малишани – од “Како се постаје председник?“ до “Је ли овде живео краљ?“, уследили су и поздрави једног деде, родитеља, а председнику је упућен и апел да се обавезно поправи брод у парку како би могли да се играју на омиљеном месту.

И ова генерација предшколаца позвала је председника да их посети и игра се с њима. На поклон су му донели корпу од златних шишарки, а он је њих почастио омиљеним чоколадама.