Ближи се завршетак радова на цркви у Чешљевој Бари

Изградња цркве Свете Тројице у Чешљевој Бари, приводи се крају, према утврђеном плану и роковима. 

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, обишао је са сарадницима радове где их је дочекао председник Месне заједнице и Црквеног одбора села, Живорад Илић, са свештеником и мештанима.

До сада су завршени комплетни унутрашњи радови на малтерисању и електричним инсталацијама, постављени су прозори и врата, поплочан под гранитним каменом, а у септембру је завршен и иконостас.

Завршена је и комплетна ограда црквене порте, уређено двориште и посејана трава па ће се на пролеће све зазеленети да би у јуну, на Свету Тројицу, црква била и свечано отворена.

Изградња цркве Свете Тројице у центру овог села започета је 2016. године, а прва фаза радова окончана је крајем септембра прошле године када су урађени груби грађевински радови и спољашњост цркве и постављен већи део бакарног крова. Ове године урађени су финални радови и до отварања преостаје још осликавање цркве.

Радове на цркви су финансирали Месна заједница и сложни мештани Чешљеве Баре са преко 110.000 евра, уз подршку општине Велико Градиште која је обезбедила додатних 30.000 евра.

 

 

image_pdfimage_print