Честитка за полазак у школу и пакетићи за ђаке прваке

Општина Велико Градиште жели свим просветним радницима и ученицима срећан почетак школске 2018/19. године уз много дружења, лепих тренутака, успеха у учењу и добрих резултата.

Ђаке прваке три основне школе на територији општине Велико Градиште представници општине обрадовали су данас, првог дана нове школске године, поклон-пакетићима са школским прибором и слаткишима. А ту је све сто једном прваку за почетак треба – дрвене, водене и воштане бојице, фломастери, пенкало, хемијске и графитне оловке, резач, лењир, маказице, гумица за брисање, пластелин, неколико великих и малих свески и колаж папир.

Пакетићи су уручени ученицима првих разреда Основне школе “Иво Лола Рибар“ у Великом Градишту којих је ове године 77, ОШ “Вук Караџић“ Мајиловац у коју је уписано 14 првака, док је у ОШ “Миша Живановић“ Средњево ове године у први разред кренуло 19 дечака и девојчица.

Уз поклон-пакетиће, најмлађи ђаци ће добити и илустровану публикацију „Пажљивкова правила у саобраћају“, посвећену безбедности деце у саобраћају, коју је издала Агенција за безбедност саобраћаја. “Пажљивко“ поштује саобраћајне прописе и даје деци поучан пример како да се понашају у саобраћају, истакао је заменик председника општине, Слађан Марковић, који је данас посетио малишане у Основној школи “Иво Лола Рибар“ у Великом Градишту.

Са жељом да број деце у општини повећа, општина Велико Градиште настоји да се деци, односно ученицима обезбеде што бољи услови и креира добар социјални програм који ће помоћи њима и студентима, али и новорођеној деци, незапосленим родитељима, младенцима и женама за вантелесну оплодњу.

Општина ће и даље помагати рад школа опремањем паметним таблама, куповином квалитетних учила, бесплатном ужином и превозом за средњошколце и студенте као и обезбеђењем станова за просветне раднике и другим адекватним улагањима те награђивати најбоље ђаке и професоре.

image_pdfimage_print