У недељу почиње 10. Филмски фестивал “Силафест“ у Великом Градишту

У Великом Градишту, од 26. до 31. августа, одржаће се 10. Филмски фестивал “Силафест“. И ове године посетиоце очекује низ сјајних филмских остварења као и добра забава уз фестивалски програм.

Силафест је део ланца филмских фестивала CIFFT који под патронатом Светске туристичке организације – UNWTO. CIFFT окупља најбоље фестивале ове врсте филмова у свету Њујорк, Лос Анђелес, Варшава, Берлин, Кан, Порто, Беч, Истанбул…

Ова јединствена еколошко-туристичка манифестација на нашим просторима, окупиће десетине, режисера, продуцената и других твораца туристичких и еколошких филмова из читавог света који су се нашли у ужем избору за фестивалске награде. Наиме, од 180 пристиглих филмова селекциона комисија је одлучила да жирију и фестивалској публици прикаже 72 најбољих остварења.

Изузетан значај овогодишњем фестивалу даће и енглески филмски стваралац Артур Колин (Arthur Colin) који је уједно и председник жирија. Артур је са својом супругом Саром радио са највећим светским именима – од Кјубрика, преко Дејвида Лина до Ридлија Скота. Оснивач је и власник чувене компаније за филмске ефекте “Dream factory”. Шест филмова на којима је радио је номиновано или добило Оскара. Поред Артура Колина, жири овогодишњег фестивала сачињавају и друга изузетна имена светског филма http://silafest.com/en/about-festival/jury/

Пројекције ће бити одржане у градском парку на обали Дунава, на Сребрном језеру и караван-сарају Рамске тврђаве, са почетком у 20,00 часова, у колико je предвиђенo и свечано отварање и почетак финалне вечери Фестивала.

Директни покровитељи “Силафеста“ су oпштина Велико Градиште, Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Туристичка организација Србије, Висока туристичка школа струковних студија из Београда, Туристичка организација Велико Градиште и многи други.

ПРОГРАМ ФЕСТИВАЛА

 

 

image_pdfimage_print