TID регата посетила Велико Градиште

У Велико Градиште, у суботу 4. августа, стигла је 63. TID кајакашка регата 2018.

Ове године, око 140 учесника, којих је највише било из Немачке, Аустрије, Холандије, Словачке, Мађарске, Бугарске, Румуније, Швајцарске, Француске и наравно Србије, били су гости ове општине.

У градском парку, пажњу пролазника привукло је шаренило шатора са обележјима различитих застава из читавог света. За све учеснике била је организована вечера – пасуљ “Градиштанац“, чиме је уједно најављена и манифестација посвећена овом кулинарском специјалитету која ће се у градском парку одржати 11. августа.

Највећа и најдужа речна регата на свету траје 75 дана и за то време превесла се преко 2.450 киломатара реком Дунав. Регата је веома популарна у свету и поред учесника из подунавских земаља има их и са других континената. Сваке године, последњег викенда јуна, регата креће из немачког града Инголштадта, а завршава се почетом септембра у луци Свети Ђорђе у Румунији на обали Црног мора.

Организатор TID-а кроз Србију је Кајакашки савез Србије уз подршку Туристичке организације и општине Велико Градиште у овој локалној самоуправи.

ТОВГ

image_pdfimage_print