Гастрономски фестивал за завршетак пројекта “Изазови и могућности за развој туризма у нашим заједничким окрузима”

Општина Велико Градиште је, у петак, у градском парку организовала гастрономски фестивал у оквиру пројекта „Изазови и могућности за развој туризма у нашим заједничким окрузима“ на коме је представљена гастрономска понуда ресторана и невладиних удружења на територији општине Велико Градиште.

Обилна киша је манифестацију из градског парка преселила у просторије Културног центра, али то није омело посетиоце да уживају у гастрономској понуди, специјалитетима, фолклору, представи и добром расположењу.

Основни циљ пројекта  јесте  допринос побољшању стандарда квалитета у области обухваћеној пројектом кроз иновативан приступ унапређења туристичог садржаја и промоцији сениорског туризма обележавањем пешачких стаза, опремањем адекватним моблијаром, а све са циљем продужетка туристичке сезоне.

Током пројекта дефинисане су пешачке стазе, урађена андроид апликација, набављен мобилијар за општину Велико Градиште и шест справа за фитнес на отвореном као и организација три гастрономска фестивала – у Решици, Великом Градишту и Новој Молдави.

Укупна вредност пројекта је 203.455,49 евра, од чега је за општину Велико Градиште опредељено 56.378,70 евра.

image_pdfimage_print