Помоћ општине за двадесеторо нових Градиштанаца

У општини Велико Градиште данас је уприличен пријем за родитеље које су рођењем детета остварили право на новчане накнаде и помоћ локалне самоуправе.

Аутоседишта за бебе, карте за бесплатан паркинг у граду и једнократне новчане накнаде мајкама и очевима уручили су председник општине, Драган Милић, са својим замеником, представници Центра за социјални рад и ЈКП “Дунав Велико Градиште“.

Честитавши им на приновама, председник је подсетио на мере које општина предузима за помоћ породицама кроз накнаду за прво, друго и треће дете у износу од 15.000, 20.000 и 25.000  динара те родитељски додатак за незапослене мајке од 50.000 динара. Овом приликом он је указао и на, јуче усвојен, Закон о изменама и допунама Закона о финансијској подршци породици са децом којим родитељи рођењем детета стичу већа права на помоћ.

За 20 беба рођених у мају и јуну помоћ  је примило 19 родитеља. Наши нови суграђани су седам девојчица и тринаестoро дечака међу којима су два брата близанца. Прво дете добило је деветоро родитеља, друго седморо, и треће четворо. Десет породиља није запослено и оне су оствариле родитељски додатак.

 

image_pdfimage_print