Дан Дунава у Великом Градишту кроз Пројекат „Размене и шансе у циљу развоја туризма у нашим окрузима“

Поводом обелажавања Дана Дунава у Великом Градишту, у петак, 29. јуна, у парку на Дунаву, биће организован културно-уметнички програм који ће објединити кулинарску понуду, фолклорне игре и песме, представу за најмлађе суграђане као и концерт солисте Петра Булатовића.

Ове године, у оквиру пројекта прекограничне сарадње Румунија-Република Србија „Размене и шансе у циљу развоја туризма у нашим окрузима“, Дан Дунава постаје богатији за гастрономски фестивал са циљем презентације гастрономске понуде и културне баштине, уз учешће локалних ресторана и невладиних организација у презентацији.

Рођенданско славље најлепшој европској реци, Дунаву, организује тридесетак општина у Србији, а Велико Градиште у оквиру пројекта Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републичке дирекције за воде већ седам година успешно реализује Дан Дунава кроз занимљиве садржаје за најмлађе, акције, музичке програме…

Драги сугађани, позивамо вас да сви заједно уз културно-уметнички програм уживамо у дегустацијама наших традиционалих јела.

П р о г р а м:

18:00  Званично отварање етно изложбе и представљање гастрономске понуде, пропраћено музичким програмом (солиста Пера Булатовић)

19:00-19:30  Дечија представа у амфитеатру у парку ,,Добро дрво“

19:45-20:15  Културно-уметнички програм – фолклор

21:30  Завршетак манифестације

image_pdfimage_print