12. Међународни шаховски фестивал „Сребрно језеро 2018“ успешно завршен

У великој сали Данубиа парк хотела и Хотела Сребрно језеро, у недељу, 24. јуна, затворен је 12. Mеђународни шаховски фестивал „Сребрно језеро 2018“, а награде најбољима уручили су заменик председника општине, Слађан Марковић, и представница “Silver Lake Resort“-а, Ивана Симић.

Преко 260 шахиста из 24 земље оборило је прошлогодишњи рекорд турнира и окупило бројне љубитеље шаха на једној од најпопуларнихих туристичких дестинација у Србији.

У оквиру шаховског фестивала, у уторак 20. јуна, одржан је и блиц рејтинг турнир у убрзаном шаху. Учешће је узело 120 такмичара из 15 земаља, међу којима 15 велемајстора, укључујући и два најбоља играча у Србији, Ивана Иванишевића и Милоша Перунића.  После три часа игре и једанаест кола, победник турнира је постао велемајстор Волкан Севги из Турске са 9 поена. Исти број поена, али слабији додатни критеријум имао је Милош Перуновић који је освојио другу награду. На трећем месту нашао се велемајстор Иван Иванишевић са 8,5 поена.

Фестивал су организовали општина Велико Градиште, Шаховски савез Браничевског округа, Туристичка организација општине Велико Градиште, у сарадњи са компанијом „Silver lake resort“ и Шах клубом ВГСК.

Р е з у л т а т и:

Silver Star 2018 – Blitz 
1. Sevgi Volkan TUR
2. Perunović Miloš SRB
3. Ivanišević Ivan SRB
Silver lake Open 2018 – A 
1. Georgiev Kiril FID
2. Gazik Viktor SVK
3. Milanović Danilo SRB
Silver lake Open 2018 – B
1. Kara Yanki TUR
2. Petrović Nikola SRB
3. Ristić Luka SRB
Silver lake Open 2018 – C
1. Ugrinović Sergej SRB
2. Trajković Đorđe SRB
3. Marković Stefan SRB

Фото: ТОВГ

 

 

image_pdfimage_print