Учешћe на радионицама као пример добре праксе

Пројекат „Реформа пореза на имовину„   ће трајати четири године, финансира га Швајцарска канцеларија за развој уз сарадњу СДЦ. Пројекат се реализује кроз заједничку сарадњу Министарства за државну управу и локалну самоуправу, Министарство финансија и Сталну конференцију градова и општина.

Наша Локална самоуправа је учествовала на предходном пројекту „Општински економски развој у источној Србији„, осим саме подршке код пописа на имовину имали смо подршку и у другим сегментима, између осталог у изради програмског буџета. По оцени људи који раде на самом пројекту наш рад је високо оцењен и цењен и с тим у вези позвани смо да на овом пројекту учествујемо као пример добре праксе.

Руководилац Одељења за финансије Јелена Пантић је испред наше локалне самоуправе поделила искуства која смо имали у самом процесу израде буџета. На презентацији којом се представила и то у Руми, Нишу, Београду и на Златибору изнела је на који начин се у нашој општини ради на изради Одлуке о буџету. Како се укључује грађанство, како се раде анкете, на који начин се ангажују млади да се што више укључе и стекну основна знања о томе првенствено шта је Буџет, како се пуни општинска каса и на шта се троши новац пореских обвезника.

Наша презентација је наишла на добре коментаре учесника на пројекту. С поносом можемо да кажемо да је велика част и задовољаство бити позван од људи који су стручњаци и експерти у овим областима и од истих добити потврду да нешто што ради наша Локална самуправа –  Одељење за финансије служи као пример добре праксе.

image_pdfimage_print