У Ноћи музеја откријте неоткривено

Ближи се Ноћ музеја, а Велико Градиште прикључује се светским изложбама у ноћи 19. маја.

Народни музеј Велико Градиште и ове године учествује у манифестацији и открива неоткривено и заборављено.

У Ноћи музеја посетиоци ће открити најнепознатијег и најпознатијег сликара на свету, Душана Богића и Пабла Пикаса. О Душану Богићу, Градиштанцу, учеснику Великог рата који је као ратни сликар са Српском војском прешао Албанију, а 1944. године, након 2. Светског рата, стрељан од ослободилаца, зна се тек толико. О Паблу Пикасу скоро све. Ове ноћи, један од пет примерака његових оригиналних, ручно потписаних, литографија  у читавом свету биће представљен градиштанској публици.

Посетиоце у Ноћи музеја очекује и премијерно отварање изложбе етнолошких предмета из збирке Народног музјеја Велико Градиште, стручно обраћених од стране етнолога, Маје Пајић, са пратећим каталогом, и промоција стрип албума “Једна романтична градиштанска прича“, аутора Живорада Мишића, која ће Градиштанце подсетити на лепоту чисте љубави.

Од 20 часова почеће промоција књиге Милоја Васића “Пинкум – Велико Градиште“ о енигми четири куле и мало познатом животу римског Пинкума.

Програм у Народном музеју почиње  у 17 часова, а врата Музеја биће отворена до 1 сат иза поноћи. Улаз је, као и до сада, бесплатан.

 

image_pdfimage_print