У Чешљевој Бари напредују радови на цркви

Изградња цркве Свете Тројице у Чешљевој Бари, настављена у марту, убрзано напредује.

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, са сарадницима, обишао је радове где их је дочекао председник Месне заједнице, уједно и подпредседник Црквеног одбора, Живорад Илић, са извођачима.

До сада су завршени комплетни унутрашњи радови на малтерисању и електричним инсталацијама. Такође, до овог месеца постављени су и сви прозори као и врата на цркви.

Прва фаза радова окончана је крајем прошле године када су урађени груби грађевински радови и спољашњост цркве те постављен већи део бакарног крова. Ових дана приведени су крају радови на крову, а озидана је и ограда црквене порте са капијом.

За метални део Месна заједница и Црквени одбор већ су уговорили израду па ће ограда комплетно бити завршена у септембру. Такође, уговорени су и радови на иконостасу, плаћени делом средствима општине, а почетком јуна биће урађена припрема пода цркве за пополочавање гранитним каменом.

Изградњу финансирају Месна заједница и мештани Чешљеве Баре са преко 70 хиљада евра, уз велику подршку општине Велико Градиште.

image_pdfimage_print