Трка мира прошла кроз Велико Градиште

Са Сребрног језера, стазом поред Дунава до градског парка и кроз центар града, до Трга Младена Милорадовића, прошла је у петак, 18. маја, по први пут, најдужа штафетна трка на свету Трка мира – Peace Run 2018.

Учеснике је на Тргу, уз речи добродошлице и пријатељства, дочекао председник општине, Драган Милић, а присутнима су се обратили и председник Европске трке мира, Девашиш Торпија, као и председник Трке мира Србија, Пеђа Кнежевић.

Трци су се прикључили бројни мештани, а у парку су им се придружили и најмлађи учесници, предшколци. Уз културни програм, Градиштанци су дочекали и испратили учеснике трке са поруком мира и пријатељства. Након Великог Градишта, трка је настављена пут Голупца.

Трку Peace Run основао је 1987. године Шри Чинмој, спортиста, филозоф, сликар и песник који је свој живот посветио унапређењу идеала светског мира и светске хармоније.

Трку мира подржали су Народна скупштина Србије и Олимпијски комитет Србије, а бакљу мира су до сада држали милиони људи широм света, међу њима и многи истакнути грађани света – председници држава, премијери, спортисти, уметници и остали.

image_pdfimage_print