Подршка општине најбољим спортистима

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, примио је данас, са сарадницима, најбоље младе спортисте у овој години како би им уручио награде и на тај начин обележио изузетан успех на такмичењима највишег ранга у земљи.

Велико Градиште одавно носи епитет града спорта, а последњих година млади такмичари враћају граду стару славу. Од почетка ове године Велико Градиште прославило се у одбојци, џудоу и карате спорту.

Тридесет шесторо најбољих младих спортиста, предвођено врсним тренерима, донело је свом граду бронзу, сребро и злато, а подршку су им пружили наставници, професори и директори школе. Овим наградама општина настоји да им се одужи за ентузијазам, труд и сву позитивну енергију коју су уложили да би стигли до врха.

Обративши се присутнима, председник Милић им је честитао на постигнутом успеху, рекавши да ће општина увек стајати уз њих и подржати их на такмичењима, и пожелевши им још много успеха, а одбојкашима – средњошколцима да у Чешкој освоје злато.

Председник је најбољима овом приликом уручио вредне награде. Џудистима и каратистима подељене су парадне тренерке, а носиоцима златне медаље и кимоно.

На Републичком школском такмичењу у џудоу за ученике основних и средњих школа 3. место освојили су ученици ОШ Иво Лола Рибар, Анђела Јовановић, Катарина Стојићевић и Лазар Милошевић. Друго место припало је Зоји Миловановић док је златну медаљу освојила Емилија Лазић.

Друго место на овом такмичењу за средњошколце освојиле су ученице Средње школе Велико Градиште, Зорана Благојевић и Ана Милошевић, такмичарка са највећим бројем освојених медаља.

Друго место на Првенству државе за кадете у џудоу освојио је Лазар Лазаревић, а златна медаља са овог такмичења припала је Ани Милошевић. Ана је освојила и друго место на Првенству Србије за јуниоре у џудоу па јој је уручен и специјални кимоно и радна тренерка за постигнуте резултате. До освојених медаља успешно су их водили тренери Драган Лазаревић и Иван Милошевић.

На Првенству Србије за сениоре у каратеу друго место освојила је Тијана Стојиљковић уз тренера Небојшу Стојиљковића.

На Школском првенству Србије за ученике основних и срењих школа у карате спорту друго место припало је Марији Ђорђевић, ученици Средње школе. Њу су на такмичењу подржали професорка Драгана Пајкић и тренер Бранко Ђорђевић.

Градиште је град одбојке. И овај пут, ови изузетни момци су то доказали. Мушке одбојкашке екипе ОШ Иво Лола Рибар и Средње школе постали су прваци Државног школског првенства.

Основци су опремљени парадним тренеркама, дресовима са шорцом, патикама и ранчевима. За ОШ Иво Лола Рибар играли су Лазар Јеремић, Јован Мандић, Душан Живојиновић, Бојан Пантић, Вук Богдановић, Петар Стојановић, Алекса Јевтић, Андреј Станимировић, Лука Животић, Вељко Стоићевић. Уз тренера, Дејана Милановића, подршку су им пружиле наставнице Верица Јовић и Биљана Перић те директор Драган Мандић.

Мушка екипа одбојкаша Средње школе најбоља је екипа у Србији у 2018. години чиме је одбранила титуле освојене 2016. и 2017. године. Овим успехом обезбедили су пласман на светском првенству ученика средњих школа које ће се одржати од 2. до 10. јуна у Чешкој. Како би се представили у најбољем светлу, општина је за њих обезбедила у комплету парадне и радне тренерке, дрес са шорцом, патике, поло мајце и бермуде и ранчеве.

Златни момци ове екипе су Богдан Станојевић, Боривоје Голубовић, Вељко Бохарев, Милутин Мијајловић, Лазар Лазаревић, Петар Јанковић, Милош Попић, Лазар Стевић, Михајло Стојановић, Александар Ђоловић, Алија Бекрић, Милан Васић. Честитке и за ово злато иду њиховом професору и тренеру, Дејану Милановићу, као и директору Средње школе, Зорану Ташићу.

А пре само неколико дана, баш овде, у Великом Градишту, на Финалном турниру првенства Србије у одбојци, и пионири ВГСК постали су шампиони Србије, по други пут, што до сада у нашој земљи још нико није постигао. Ова екипа победила је Војводину са 3:1, пред скоро 800 гледалаца. За пионире ВГСК су играли Милутин Мијајловић, Милан Васић, Лазар Стевић, Драган Илић, Стеван Лукић, Вељко Лукић, Јован Мандић, Лазар Јеремић, Душан Живојиновић, Бојан Пантић, Андреј Станимировић, Ненад Васиљковић.

Још једном је тренер одбојкаша Дејан Милановић, кроз успех ове шампионске екипе, доказао своје изванредне способности. Овом приликом он је председнику општине захвалио на подршци и уручио златну медаљу са Олимпијских спортских игара ученика Републике Србије.