Пионири ВГСК поново шампиони Србије у одбојци

Пред препуним трибинама спортске дворане у Великом Градишту, пионири ВГСК из Великог Градишта освојили су титулу првака Србије пошто су освојили прво место на Финалном турниру првенства Србије 2018.

ВГСК је у финалу савладао Војводину НС семе из Новог Сада са 3:1. До првог места најмлађа екипа на турниру стигла је након четири победе у три дана колико је трајао турнир у Великом Градишту.

Како је изјавио тренер Клуба, Дејан Милановић, ово је трећа шампионска титула, са три различите генерације и друго узаступно пионирско злато. Он је захвалио дечацима, родитељима, председнику Клуба и локалној самоуправи која зна да у овој деци има здраву будућност. Великим радом и добром селекцијом ова екипа је већ четири године у врху млађих категорија у Србији.

Предводници ове генерације били су капитен Милутин Мијајловић, најбољи нападач на турниру, и Лазар Стевић, најбољи примач у свом узрасту, а у екипи првака државе играли су још Бојан Пантић, Милан Васић, Вељко Лукић, Јован Мандић, Андреј Станимировић, Драган илић, Душан Живојиновић, Стеван Лукић, Ненад Васиљковићи и Лазар Јеремић.

Технички организатор турнира био је ОК ВГСК док су мечеви играни у Хали спортова и сали Гимназије.

ВГСК шампиони

image_pdfimage_print