Велико Градиште добило девет милиона динара за завршетак канализационе мреже

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, потписао је данас у Палати Србија, уговор за коришћење средстава из Буџетског фонда са министром државне управе и локалне самоуправе, Бранком Ружићем, у вредности 9.000.000 динара за финансирање пројекта изградње Мајурске канализације.

Средства ће се користити за  учешће у обезбеђивању недостајућег дела средстава за завршетак започетог пројекта који се финансира из буџета локалне самоуправе, а од посебог је значаја за развој општине. До сада је изграђен део канализационе мреже, а настављају се радови у дужини од око 500 метара. У наредном периоду очекује се завршетак комплетне канализације што је, уједно, и предуслов за изградњу система за прећишћавање отпадних вода чија се изградња планира.

Уговоре је потписало још 58 представника локалних самоуправа који су ова средства добила за реализацију приоритетних пројеката, за шта је укупно издвојено 320.000.000 динара. Потписивању уговора присуствовао је и заменик председника Скупштине општине, Божидар Грујић.

Општина је ова средства обезбедила учешћем на конкурсу за подношење захтева јединица локалне смоуправе за расподелу дела средстава из буџетског фонда за програм локалне самоуправе.

image_pdfimage_print