Уметница из Швајцарске у обиласку општине Велико Градиште

Велелепно здање општине Велико Градиште јуче је, током обиласка града, посетила истакнута уметница – вајарка Ева Ерајсман из Швајцарске. Она је у Градиште дошла у пратњи домаћина који је на привременом раду у тој земљи. Заинтересована за уметничку галерију која је трајно постављена у ходницима ове зграде, госпођа Ерајсман је изразила своје изненађење и дивљење изложеним делима и уређењем простора.

Током овог ненајављеног обиласка, примио ју је председник општине, Драган Милић. У срдачном разговору гошћа је похвалила изглед и чистоћу града и Сребрног језера, упоредивши их са местима у својој земљи. Дунавом је недавно путовала све до Црног мора па је кроз нашу земљу прошла на пропутовању, не задржавајући се.

У јучерашњем обиласку дома здравља, пијаце и продавница, како је рекла, поред чистоће, приметила је и отвореност и љубазност наших људи на чему јој је председник Милић искрено захвалио. Такође, интересовала се за функцију и дужности председника општине те истакла и да је видљива његова умешност управљања градом.

Био је ово пријатан сусрет пун изненађења јер, госпођа Ерајсман дошла је у Србију са једном другачијом представом, коју је, на своје и задовољство домаћина, заменила новом, далеко лепшом.

image_pdfimage_print