05.04.2018.

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, потписао је јуче са представницима извршилаца Уговор о јавно-приватном партнерству за вршење услуга реконструкције, рационализације и одржавања јавног осветљења у насељеним местима општине.

Уговор је закључен између корисника општине Велико Градиште и извршилаца Smart energy investment Kft, Огранак SEI Београд-Врачар, Keep Light д.о.о, U Light Kft из Будимпеште и Огранак U Light Kft Нови Сад,

Потписивању уговора о јавно-приватном партнерству присуствовао је и директор огранка „Пожаревац“ ЕПС дистрибуције, Никола Шљукић, председница Скупштине општине, Браниславка Шуловић, као и запослени у општини Велико Градиште задужени за његово спровођење и праћење.

Пројекат укључује примену мера побољшања енергетске ефикасности и уштеде у оперативним трошковима јавног осветљења за део система јавног осветљења општине Велико Градиште, а циљ пројекта су, како се у уговору наводи, уштеда енергије, одговарајуће уштеде у емисији СО2 и уштеде у оперативним расходима јавног осветљења.

Како је овом приликом речено, постојећа расвета замениће се новом већ до јула ове године, пре планираног рока, док је период гарантовања петнаест година.

image_pdfimage_print