Посета хуманитараца из Градишке за помоћ оболелој деци

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, примио је у понедељак госте из Градишке, Република Српска, поводом организовања хуманитарне помоћи деци са тешкоћама, односно инвалидитетом, малигним и ретким болестима и њиховим породицама са простора бивше Југославије.

У посети коју је организовала Јелена Марковић из Великог Градишта, оснивач Фејсбук групе Мултиарт – Возачи и изнајмљивачи великог срца Србија и покретач ове акције, били су Драгослав Шиник, председник Удружења МНРО, и Жељко Благојевић, директор Културног центра из Градишке.

Овом приликом договорено је да се упути позив привредницима и лицима који издају собе у Великом Градишту и на Сребрном језеру да се прикључе акцији што је већ наишло на разумевање и добар одазив па ће тако деца којој је потребан смештај током лечења и њихови родитељи бити адекватно збринути.

Фејсбук група Мултиарт – Возачи и изнајмљивачи великог срца Србија обезбеђује бесплатан смештај и превоз у Србији и иностранству за децу и младе са овом врстом тешкоћа, а 01. априла  у Градишту је организован и први хуманитарни концерт у Србији Петра Пјера Булатовића, „Незваних гостију“ и пријатеља за прикупљање средстава неопходних за превоз деце који су подржали и гости из Градишке.

Поред општине, гости из Републике Српске посетили су и Културни центар “Властимир Павловић Царевац“ где им је домаћин била директорка, Браниславка Величковић.

Фото: Гордан Марић, КЦ Градишка