12.04.2018.

У Матици српској у Новом Саду у уторак је општини Велико Градиште, као најбољој локалној самоуправи, свечано додељено национално признање “Капетан Миша Анастасијевић“ за допринос унапређењу привредног и друштвеног амбијента Србије.

Награду је у име општине, примио председник, Драган Милић, а општина Велико Градиште је, на предлог пословних партнера и медија, за ово престижно признање номинована у друштву најистакнутијих личности и компанија Србије.

Награду у виду плакете и статуете са ликом Капетана  Мише, уметнички рад Љубише  Манчића, академског вајара из Београда, примили су и Ивица Дачић, министар спољних послова Републике Србије, за допринос афирмацији Србије, изградњи и јачању просперитета, Компанија НИС а.д. Нови Сад, као најбоља компанија у Србији, општина Горњи Милановац за значајан допринос развоју локалне самоуправе у Србији, Јадранка Јовановић, примадона и уметница, првакиња опере Народног позоришта у Београду, за афирмацију  музике и српске уметности у свету, Радио Београд – други програм за 60 година рада и очување културе и уметности, Бранко Станковић, новинар и уредник РТС, аутор емисије “Квадратура круга“, за лепоту израза и високу друштвену одговорност као и још осамнаесторо стваралаца, компанија, брендова, институција и установа, који су се истакли резултатима на пољу привредног и друштвеног стваралаштва из читаве Србије.

Општина Велико Градиште примила је ово признање и 2014. године као најбоља локална самоуправа Браничева и Подунавља. Како је рекао председник општине на састанку са директорима јавних предузећа и установа и рукводиоцима локалне самоуправе, одржаном поводом пријема награде, “ово је подстицај да радимо боље и више и дамо свој максимум“.

Признање “Капетан Миша Анастасијевић“ додељује се од 2000. године у Србији, а од 2016. године и у Републици Српској и БиХ и носи име чувеног српског трговца и добротвора из 19. века.

Признања су додељена у оквиру Пројекта „Пут ка врху“, који уз логистичку подршку Привредне коморе Србије, реализују Медиа Инвент, Универзитет у Новом Саду, Београдски Универзитет и РТВ Војводине.

Фото: Општина Велико Градиште, Медиа Инвент

image_pdfimage_print