Позивамо све грађане који брину о добробити планете и нас који на њој живимо  да се и ове године прикључе општини Велико Градиште у учешћу у светској акцији “Сат за планету – Eart Hour 2018 тако што ће у суботу 24. марта, у 20:30 сати искључити расвету на стамбеним зградама, домовима и пословним објектима.

Заједничком акцијом желимо да скренемо пажњу на последице прекомерне потрошње ограничених природних ресурса и пошаљемо поруку да и као појединци можемо предузети нешто како бисмо ублажили последице климатских промена (више информација на wwf.rs и earthhour.org).

Поред подршке у којој ћете искључити расвету на један сат (од 20:30 до 21:30 сати), у акцију се можете укључити и тако што ћете активно учествовати и  организовати неки пригодан догађај.  

Јубиларну, десету акцију, ове године подржава Министарство заштите животне средине, Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине АП Војводине, Градска управа Града Београда – Секретаријат за заштиту животне средине, Градска управа Новог Сада, као и бројне организације цивилног друштва и компаније.

Рок за пријаву градова и општина, школа и универзитета, организација цивилног друштва и компаније продужен је до петка 23. марта. Пријаве су доступне на сајту –  http://www.wwf.rs/wwf_u_srbiji/sat_za_nasu_planetu/prijava/

image_pdfimage_print