Велико Градиште на Сребрном језеру, Дунаву и Пеку обележава Светски дан вода

Светски дан вода у Великом Градишту, у четвртак, 22.марта, кроз низ акција обележиће установе и организације у овој општини смештеној на три воде – Сребрном језеру, Дунаву и Пеку.

Еколошки чисту средину, у циљу заштите вода, пригодним програмом промовисаће Предшколска установа “Мајски цвет“, са почетком у 9 часова, и Еколошка секција Средње школе, са почетком у 10 часова, док Месна заједница Велико Градиште планира чишћење приобаља Пека. Подршку ће им пружити Туристичка организација општине Велико Градиште.

Општина Велико Градиште богата је воденим ресурсима. Реке Дунав и Пек, Сребрно језеро и многобројни извори за које становништво верује да су лековити, одају слику еколошки чисте и зелене средине. Дунав, европска магистрала, има посебно место у срцу свих Градиштанаца. Овој неисцрпној инспирацији, на чијој обали живе, чијом се рибом хране, чијим струјама плове и чијом водом се хладе у врелим летњим данима Туристичка организација сваке године на занимљив начин посвети и манифестацију Дан Дунава.

Светски дан вода обележава се са циљем подизања свести јавности и усмеравања глобалних упозорења на значај и важност воде кроз промоцију одрживог коришћења постојећих водених ресурса. Под овогодишњим слоганом „Природа за воду“ истражују се решења која су већ доступна, у самој природи, и која нам могу помоћи у суочавању са изазовима савременог света 21. века.

Print Screen Ненад Милићевић

image_pdfimage_print