Помоћ за бебе у фебруару примило двадесеторо родитеља

Данас је у свечаној сали Скупштине општине уприличен пријем за двадесеторо родитеља који су у претходном периоду добили принову. Њима су додељене су једнократне новчане накнаде, аутоседишта за бебе и карте за бесплатан паркинг у граду.

“Честитам вам што сте добили оно најлепше у животу, принову. Радује ме што имамо рођено прво, друго, треће, четврто па и пето дете. Општина ће, као и до сада, да помогне колико може. Желим вам да сте живи и здрави и да негујете своје бебе.“, овим речима обратио се окупљеним мајкама и очевима председник општине, Драган Милић.

Општина додељује накнаду мајкама које имају пребивалиште, односно боравиште на територији општине Велико Градиште, за прво дете 15.000 динара, за друго 20.000 динара, и треће и наредно по 25.000 динара. Поред тога, све незапослене мајке добијају и родитељски додатак у износу од 50.000 динара. Уз новчане накнаде, родитељима следује и аутоседишта за бебе како би биле безбедне у саобраћају, а ЈКП “Дунав Велико Градиште“ им дарује бесплатан паркинг који ће користити до првог рођендана детета.

Награде су родитељима уручили председник општине и његов заменик, Слађан Марковић, директорка Центра за социјални рад, Неда Брајковић, и директорка ЈПК “Дунав“, Љубица Митић.

Иначе, општина помаже породице и кроз помоћ школској деци тако што је за основце који испуњавају услове обезбедила бесплатан доручак, средњошколцима аутобуску карту до школе, а студентима је омогућено да једном месечно бесплатно дођу кући и врате се у место студирања.  Поред овога, локална самоуправа поклања вредне награде најбољим ученицима на републичким школским такмичењима.

Помоћ је, овом приликом, примило осморо родитеља за прво, седморо за друго, по двоје за треће и четврто и једно за пето дете док је тринаест породиља добило и накнаду за незапослене мајке, а општина је у претходна два месеца постала богатија за десет девојчица и исто толико дечака.

 

image_pdfimage_print