Полицији уручена опрема из програма савета за безбедност у саобраћају

Представницима Полицијске станице у Великом Градишту, јуче је, на пријему код председника општине, Драгана Милића, уручена на коришћење опрема из програма Савета за безбедност у саобраћају.

“Ову опрему општина уручује у циљу наставка сарадње саобраћајне полиције и сектора за безбедност саобраћаја те заштите и подизања нивоа безбедности грађана. Сарадња је и до сада била веома добра, набављали смо одређена средства и наставићемо то да радимо како би службеници полиције лакше обављали свој посао. Предстоји нам уградња безбедносних камера у граду и на раскрсницама. Будући да смо туристичка средина, лети овуде прође неколико стотина хиљада људи и потребно је да наши полицајци имају увид у то стање како бисмо имали што мање нежељених последица.“, истакао је председник општине.

Начелник Полицијске станице, Дарко Пајкић, захвалио се председнику што је препознао значај рада полиције у Великом Градишту. “Надам се да ће уз програм Савета за безбедност и ангажовање полиције, посебно саобраћајне, коришћењем ове опреме да се значајно побољша стање безбедности на подручју Полицијске станице Велико Градиште. Прошле године дошло је до смањења саобраћајних незгода и повређених лица као и смањења материјалне штете. Верујем да ће у наредном периоду та бројка да буде мања и да ћемо бити општина без погинулих лица.“, рекао је начелник Пајкић.

Пакет садржи компјутер са штампачем, несесер за саобраћајну полицију, 12 батеријских лампи, фотоапарат Никон цоолпиx са ГПС, два теле-блица на акумулатор са пуњачем, два дигитална мерача дубине шара, и осам рефлектујућих прслука, укупне вредности око 600 хиљада динара.

Повезане вести: САТ ТВ – Уручена опрема полицајцима у Великом Градишту