Дочек православне Нове године уз игру и песму

Грађани општине Велико Градиште дочекали су православну Нову годину у слављеничком расположењу, уз културно-уметнички и забавно-музички програм и бесплатно послужење.

Програм је почео у 19 часова у сали Културног центра. Грађанима се представио АНИП “Властимир Павловић Царевац“ из Великог Градишта сплетом народних игара, у неколико старосних категорија. Два сата квалитетног програма одушевио је публику, а програм је садржао игре и песме из целе Србије.

На Житном тргу око 21 час почео је новогодишњи програм у веселом расположењу, уз традиционалну здравицу и звуке народног кола. Посетиоцима су служени сендвичи, кувано вино, ракија и сокови који су уз добру музику и игру допринели правој празничној атмосфери.

Уз оркестар “Зналци” Новице Симића и вокалну солисткињу Зијаду играло се весело и разиграно коло, свих узраста, све до поноћи када је величанствени ватромет најавио долазак православне нове године.

Црквена звона означила су почетак поноћне литургије, а велики број грађана придружио се молебану у цркви Светог Арханђела Гаврила.

Дочек Нове године по јулијанском календару организовали су општина Велико Градиште, Туристичка организација општине, Културни центар “Властимир Павловић Царевац“ и МЗ Велико Градиште као и многобројни пријатељи и спонзори дочека.

Извор: ТОВГ
Фото: ТОВГ

image_pdfimage_print