Десеторо родитеља примило помоћ за бебе

У свечаној сали Скупштине општине данас је уприличен пријем за десет жена које су у претходном периоду добиле принову. Једнократне новчане накнаде, аутоседишта за бебе и карте за бесплатан паркинг у граду додељене су родитељима који су рођењем детета остварили право на помоћ, утвређено Одлуком о проширеним правима из социјалне заштите грађана у општини Велико Градиште.

Општина додељује накнаду мајкама које имају пребивалиште, односно боравиште на територији општине Велико Градиште, за прво дете 15.000 динара, за друго 20.000 динара, и треће и наредно по 25.000 динара. Поред тога, незапослене мајке добијају и родитељски додатак у износу од 50.000 динара. Такође, набављена су аутоседишта за бебе, а ЈКП “Дунав Велико Градиште“ обезбедило је и бесплатан паркинг који родитељи могу користити до првог рођендана свога детета.

Председник општине, Драган Милић, честитао је родитељима четворо дечака и шесторо девојчица на принови, пожелевши њима и њиховој деци све најбоље у новој години, уз обећање да ће општина и даље додељивати овај вид помоћи како би помогла младим породицама.

Награде су, заједно са председником, родитељима уручили директорка Центра за социјални рад, Неда Брајковић, директорка ЈПК “Дунав“, Љубица Митић, и заменик председника, Слађан Марковић.

Помоћ су примила четири родитеља за прво и шесторо за друго дете док је шест породиља добило и накнаду за незапослене мајке.

image_pdfimage_print