У општини Велико Градиште обележен Дан ватрогасаца и просветних радника

Заједничким пријемом, у општини Велико Градиште данас је обележен Дан ватрогасаца и просветних радника. Најуспешније у протеклој години тим поводом примио је председник општине, Драган Милић, са сарадницима.

Честитавши награђенима, Милић је додао: “Иако често помињемо, није наодмет подвући и поновити да је заиста задовољство кад направимо овај пријем због посла који ви радите и који је изузетно тежак. Наш вртић, три основне и средња школа имају изузетне резултате и ја то често и с поносом истичем. Наши ученици освајају прва емста на арепубличким текмичењима где добијају адекватна признања и за сва прва места су пригодно награђени. Спортисти из ових школа имају веома запажене резултате, деца која заврше средњу школу су међу првима на листама неких од факултета који спадају у теже, а и разне контроле од стране Министарства су споказале да школе добро раде. “.

Председник је навео и да ће општина и даље настојати да подигне ниво квалитета наставе набавком нових учила као што су интерактивне школске табле којих је до сад набављено преко тридесет. Такође, пред зиму се, како је рекао, завршавају и инвестициони радови на фасади Средње школе и Основне школе у Средњеву као и на проширењу вртића у Царевцу, а у свим насељима где за то има услова радиће истурена одељења вртића.

Ватрогасцима је председник пожелео што мање посла уз најаву да ће општина радити на побољшању услова рада Ватрогасно-спасилачке службе, пре свега набавком нове опреме како би и даље успешно обављали свој посао.

Ове године награђени просветни радници су Катарина Јатић, професорка физичког и Горан Мишић, професор биологије из Средње школе, Светлана Пауновић и Анђелка Стојшић, учитељице из ОШ “Иво Лола Рибар“ у Великом Градишту, Сузана Перић, професорка разредне наставе, из ОШ “Миша Живановић“ Средњево, Милица УрошевићИћитовић, школски педагог из ОШ “Вук Караџић“ Мајиловац и васпитачица, Катарина Милићев, из Предшколске установе “Мајски цвет“ док се као најбољи ватрогасац-спасилац истакао Владимир Цвејић.

Најистакнутијим радницима у протеклој години подељене су пригодне новчане награде као признање за рад и изузетну улогу у друштву.

Пријему су присуствовали и директори истакнутих просветних радника те командир Ватрогасно-спасилачке јединице, представници Општинског штаба за ванредне ситуације, док су испред општине присутни били и председница Скупштине општине, заменик председника општине, начелница Општинске управе и руководилац Одељења за општу управу.

image_pdfimage_print