Туристичка организација на 9. Међународном сајму туризма и сеоског туризма у Крагујевцу

Туристичка организација општине Велико Градиште наступила је на 9. Међународном сајму туризма и сеоског туризма, одржаном од 24. до 26. новембра у Крагујевцу. На заједничком штанду “Чаролије Источне Србије“ наступило је седам туристичких организација, а поред општине Велико Градиште своје туристичке потенцијале представиле су и општине Пирот, Књажевац, Петровац на Млави, Пожаревац, Неготин и Бор.

Пројекат “Чаролије Источне Србије“ реализује се под покровитељством Министарства трговине туризма и телекомуникација, а на наступу у оквиру сајма у Крагујевцу промовисана је и заједничка брошура “Чаролије” која је освојила треће место у категорији “најбољи промотивни материјал“.

Првог дана сајма промовисана је гастрономска понуда Источне Србије. Посетиоци су имали прилику да уживају у укусима нашег краја, а презентација је оцењена као врло успешна, a похваљена је и од стране помоћнице министра за туризам, Ренате Пинџо, као и представника Туристичке организације Србије.

Туристичка понуда општине Велико Градиште добро је позната Крагујевчанима, а многи од њих имају и приватне викендице на Сребрном језеру. Највеће интересовање владало је за понуду смештајних капацитета на Сребрном језеру u narednoj sezoni као и за пратеће програме (туристичке бродове, спортске терене, аква парк, манифестације, музеј, манастир Нимник и Рамску тврђаву).

Сајам туризма организовао је Шумадија сајам у сарадњи са Градском туристичком организацијом “Крагујевац”, а под покровитељством локалне самоуправе.

 

   

image_pdfimage_print