Шест породиља примило новчане накнаде и поклон локалне самоуправе

Родитељима који су рођењем детета остварили право на помоћ додељене су данас, на пријему код председника општине, једнократне новчане накнаде, аутоседишта за бебе и карте за бесплатан паркинг у граду.

Честитавши им на принови, пет дечака и једној девојчици, Драган Милић је рекао да општина додељује накнаду мајкама које имају пребивалиште, односно боравиште на територији општине Велико Градиште, за прво дете 15.000 динара, за друго 20.000 динара, и треће и наредно по 25.000 динара. Поред тога, незапослене мајке добијају и родитељски додатак у износу од 50.000 динара.

“За свако новорођено дете обезбедићемо и ауто седиште због безбедности у саобраћају, а ви знате колико је то важно. Општина ученицима који испуњавају услове, даје бесплатну ужину, превоз, једном месечно и превоз студентима којима дајемо и стипендије за студирање. На крају школске године најбољи ученици на републичким такмичењима награђени су вредним ваучерима за коповину лаптопа или компјутера.“.

Пријему су присуствовали директорка ЈПК “Дунав“, Љубица Митић, начелница Општинске управе, Сузана Ђорђевић, директорка Центра за социјални рад, Неда Брајковић, службеница ЦЗСР, Миомира Скочић, руководиоци Одељења за друштвене делатности и заједничке послове и просветни инспектор, Сања Стојадиновић, и Одељења за општу управу, Весна Милановић.

Помоћ је примило пет родитеља за друго и један за прво дете док су четири породиље незапослене мајке. Право на накнаду за новорођено дете утврђено је Одлуком о проширеним правима из социјалне заштите грађана у општини Велико Градиште.

image_pdfimage_print