У Великом Градишту све службе спремне за зиму

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, одржао је данас састанак са надлежнима у Општинској управи, јавним предузећима и установама поводом припрема за предстојећу зимску сезону.

Од новембра до априла јавне службе функционишу по “зимском“ режиму, координишући међусобно, како би се током ових месеци обезбедило нормално функционисање града, а грађанима бољи услови у хладним данима. Такође, и током најкритичнијег зимског периода службе су спремне за нормално одвијање свих активности.

У школама у Великом Градишту, Средњеву и Мајиловцу као и подручним одељењима спреман је огрев за зиму и извршене топле пробе, а у средњој и основној школи у Великом Градишту грејаће се и спортске хале. Грејање су на време обезбедили и Предшколска установа и Дом здравља, а за зимске температуре је спремна и Општинска управа.

Хладноћа и снег неће изненадити ни Центар за социјални рад који је, заједно са Црвеним крстом, већ припремио листу најугроженијих домаћинстава и појединаца којима треба обезбедити дрва, храну и лекове, а у критичним тренуцима помоћ ће пружити и Ватрогасна служба. Све активности прати и Штаб за ванредне ситуације општине Велико Градиште.

У Дому здравља у току је набавка још једног санитетског возила како би задовољили све потребе пацијената док служба за кућно лечење ради без проблема. Тренутно се ради и на пројекту реконструкције Дома здравља који ће бити завршен до краја новембра.

Почетком наредног месеца биће искључена вода са јавних чесми, а у туристичко-рекреативном центру славине су већ заврнуте. Што се водоснабдевања тиче, извршене су последње припреме и систем је спреман за зимске дане, а надлежна служба обилазиће свакодневно бунаре о чему ће се водити редовна евиденција. Такође, на водоводну мрежу ускоро ће се прикључити и насеља Курјаче и Мајиловац. ЈКП “Дунав“ преузело је старање о водоводу у Куману и Царевцу, а у плану је и насеље Триброде. Следи још завршна припрема водоторњева као и чишћење уличних сливника пред зиму.

Одржавање путева и тротоара је од нарочите важности у зимској сезони па су и овде извршене потребне припреме, набављена со за посипање и обезбеђена возила за чишћење снега. Свакако, грађани и власници радњи дужни су да очисте снег испред својих објеката.

Данас почиње асфалтирање улица у Дољашници, следи у Печаници, Тополовнику и граду док су за крај месеца планирани радови на путу Затоње-Бискупље и кружном току на скретању за Сребрно језеро што ће увелико олакшати зимске дане становништву.

Уколико, у зимској сезони, ипак буде каквих проблема грађани ће их моћи пријавити преко председника месних заједница који ће координирати са јавним службама.

image_pdfimage_print