Прва манифестација “Сачувајмо од заборава“ окупила бројне учеснике и посетиоце

У суботу, 30. септембра, у Тополовнику код Великог Градишта, одржана је прва кулинарско-културна и туристичка манифестација „Сачувајмо од заборава“, посвећена афирмацији наслеђа народне културе и живота на селу.  Организатори овог догађаја су Удружење жена “Тополовчанке’’ и Месна заједница Тополовник.

Манифестацију је отворио заменик председника општине Велико Градиште Слађан Марковић који је истакао да је општина Велико Градиште лидер у Браничевском округу када је у питању манифестациони туризам. На првој, успешно организованој манифестацији „Сачувајмо од заборава“, у припремању чувеног свадбарског купуса учествовало је 16 удружења и пет екипа.

Треће место освојила је Лидија Анокић из Великог Градишта, друго место припало је Синиши Тривуновићу из Тополовника, а најбољи свадбарски купус припремио је Момчило Голубовић из Тополовника. Награде су им уручили председник Месне заједнице, Мирко Стрејкић, одборник Скупштине општине, Владимир Штрбац, и заменик председника општине, Слађан Марковић.

Уручене су и награде за удружења која су спремила најлепшу слану и слатку питу, најбоље слано јело, најукуснији колач, најбољу погачу и најукуснију штрудлу. Награђени су најлепши, најмаштовитији и највеселији штанд.

Разноврсан културно-уметнички програм извели су Културно уметничко друштво из Тополовника и млађа група Фолклорног ансамбла „Властимир Павловић Царевац“ из Великог Градишта.

Подршку манифестацији пружили су општина Велико Градиште, Туристичка организација и Културни центар “Властимир Павловић Царевац“.

 

image_pdfimage_print