Мајкама подељена аутоседишта за бебе, бесплатан паркинг и новчане накнаде

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, примио је данас, у свечаној сали Скупштине општине, мајке које су, рођењем детета, оствариле право на новчане накнаде.

Он је, са својим замеником, Слађаном Марковићем, директорком ЈКП “Дунав“, Љубицом Митић, и представницом Центра за социјални рад, Исидором Перић, присутним мајкама поделио аутоседишта за бебе, карте за бесплатан паркинг у граду и решења о додели једнократне новчане накнаде. Право на накнаду овог месеца остварило је 12 жена.

Једнократне новчане накнаде примају породиље које имају пребивалиште, односно боравиште на територији општине Велико Градиште, за прво дете 15.000 динара, за друго 20.000 динара, а за треће и наредно 25.000 динара. Поред овог, незапослене мајке имају право и на родитељски додатак у износу од 50.000 динара.

“Нарочито ми је задовољство када су нам гости деца. Жеља нам је да се што више деце рађа и ако се овако настави, за једну годину биће преко 150 рођених беба у општини. Од сада ћемо сваки месец додељивати мајкама ову помоћ.“, рекао је председник општне и подсетио да је општина Велико Градиште креирала социјални програм којим настоји да обезбеди што боље услове за ученике, студенте, новорођенчад, незапослене родитеље, младенце и жене којима је неопходна вантелесна оплодња те, овом приликом, позвао мајке да се обрате општини уколико им помоћ затреба.

Право на накнаду за новорођено дете утврђено је Одлуком о проширеним правима из социјалне заштите грађана у општини Велико Градиште, а остварује се преко Центра за социјални рад општина Велико Градиште и Голубац и Општинске управе општине Велико Градиште.