Дванаест породиља примило помоћ за новорођено дете

Општина Велико Градиште увела је помоћ мајкама породиљама у виду аутоседишта за бебе и карте за бесплатан паркинг у граду поред, већ додељиване, једнократнe новчанe накнадe. Тим поводом, председник општине, Драган Милић, организовао је данас пријем за мајке који су рођењем детета оствариле ово право.

“Нема лепшег дана него кад имамо пријем ове врсте.“, рекао је председник општине и честитао родитељима на принови. “Сваког првог у месецу организоваћемо овакав пријем.  Општина једнократне новчане накнаде додељује мајкама за прво дете 15.000 динара, за друго 20.000 динара, а за треће и наредно 25.000 динара. Поред овог, незапослене мајке имају право и на родитељски додатак у износу од 50.000 динара. Од пре неколико месеци определили смо се да за свако новорођено дете доделимо ауто седиште због безбедности у саобраћају. Такође, општина је, ученицима који испуњавају услове, обезбедила бесплатну ужину у школи и превоз, као и превоз студентима једном месечно, а ових дана поделићемо и стипендије. На крају школске године награђујемо и најбоље на републичким такмичарима вредним ваучерима. Ово је наша најбоља инвестиција и чинићемо то и убудуће колико можемо.“.

Милић је мајке примито са сарадницима – замеником, Слађаном Марковићем, директорком ЈКП “Дунав“, Љубицом Митић, и службеницом Центра за социјални рад, Исидором Перић, са којима им је уручио наведену помоћ. Њу је овог месеца примило пет родитеља за прво и седморо за друго дете, а пет породиља примило је и додатну помоћ као незапослене мајке.

Одлука о проширеним правима из социјалне заштите грађана у општини Велико Градиште спроводи се од 2011. године и до сада је неколико пута била допуњена.

image_pdfimage_print