Честитке министаркe задужене за демографију и популациону политику на подршци мајкама и породици

Поводом одлуке општине Велико Градиште да подржи мајке и породице с децом, министарка задужена за демографију и популациону политику, проф. др Славица Ђукић Дејановић, упутила је писмо подршке и честитала председнику општине, Драгану Милићу, на донетим мерама.

Председник општине уручио је прошле недеље мајкама аутоседишта за бебе, карте за бесплатан паркинг у граду и решења о додели једнократне новчане накнаде које је овог месеца остварило 12 жена.

Једнократне новчане накнаде примају породиље које имају пребивалиште, односно боравиште на територији општине Велико Градиште, за прво дете 15.000 динара, за друго 20.000 динара, а за треће и наредно 25.000 динара. Поред овог, незапослене мајке имају право и на родитељски додатак у износу од 50.000 динара.

Општина Велико Градиште утврдила је Одлуком о проширеним правима из социјалне заштите социјални програм којим настоји да обезбеди што боље услове за ученике, студенте, новорођенчад, незапослене родитеље, младенце и жене којима је неопходна вантелесна оплодња.

image_pdfimage_print