Ђаци ОШ “Миша Живановић“ из Средњева у посети локалној самоуправи

Општина Велико Градиште била је данас домаћин ученицима трећих и четвртих разреда Основне школе “Миша Живановић“ из Средњева и подручних одељења. Њих су примили заменици председника општине и Скупштине општине, Слађан Марковић и Саша Живковић.

Пре посете општини, ђаци су, у пратњи наставника, обишли град и јавне установе. Домаћини из локалне самоуправе показали су им зграду, канцеларије и богату галерију слика изложену у ходницима установе, а обилазак су завршили у прелепој свечаној сали Скупштине општине. Овде су слушали о занимљивој историји и личностима Великог Градишта, старим грађевинама, спортским објектима и туристичким дешавањима.

Општина је, претходних година, све школе опремила интерактивним школским таблама како би осавременила наставу и ученицима обезбедила квалитетније образовање, а деца ОШ “Миша Живановић“ су данас скромно пожелела нове лопте.

У Средњеву је у току завршетак једног крила нове школске зграде у којем ће се налазити савремено опремљена спортска хала па ће се ученицима и наставницима ускоро остварити још једна жеља. Средства за халу обезбедили су Министарство просвете, науке и технолошког развоја и општина Велико Градиште.

image_pdfimage_print