Придружите се Каравану “Дух младости“ у Великом Градишту

У градском парку у Великом Градишту, у недељу 17. септембра, одржаће се Караван “Дух младости“. Караван се одржава у оквиру пројекта који има за циљ  промовисање Националног модела дуалног и предузетничког образовања  и едукацију о значају дуалног образовања за Србију.  Организатор је “Spirit of youth“, под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја и уз подршку општине Велико Градиште.

Од 17.00 до 21.00 час, посетиоци ће моћи да се упознају са бенефитима дуалног образовања, али и са потребама предузетника и компанија који привређују на територији општине.

Одмах након отварања манифестације, почеће Панел дискусија о дуалном образовању и предузетништву. На дискусији учествују државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Владимир Џамић, саветница министра за дуално образовање, Габријела Грујић, а испред Привредне коморе Србије говориће директорка Сектора за едукацију, Мирјана Ковачевић. Дискусији ће присуствовати и представници Средње школе Велико Градиште.

Главни циљ је промоција дуалног образовања и предузетништва. Слушаоци саме дискусије имаће могућност да поставе питања у вези са темом дискусије и да на иста добију одговоре.

Упоредо са дискусијом, биће одржан турнир у фудбалу и баскету са ученицима основношколског узраста. Од Згиб зоне Радија С ће, град или општина који највише згибова уради, добити реновирање дечјег игралишта или спортског терена.

Након панел дискусије одржаће се и квиз знања за ученике од првог до осмог разреда.

На Каравану ће излагати Туристичка организација општине Велико Градиште као и привредници који имају потребе за стручним кадром, односно одговарајућим образовним профилима.

image_pdfimage_print