Повратак сa Спортских игара младих у Сплиту овенчан златом и сребром

Са великог Међународног финала Спортских игара младих у Сплиту дечаци из Великог Градишта вратили су се окићени златом и сребром.

Финале, које је одржано од 19. до 21. августа у Сплиту, окупио је више до 900 најбољих дечака и девојчица из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине. Међу њима, у десет спортова, за своје место су се изборили млади Градиштанци, освојивши златну медаљу у одбојци на песку и сребрну у одбојци.

Под искусним вођством тренера Дејана Милановића и Биљане Перић, прво место у одбојци на песку изборили су Милутин Мијаиловић и Никола Пантић док су се за сребро, у одбојци, борили Милутин Мијаиловић, Никола Пантић, Ненад Васиљковић, Петар Јовић, Душан Живојиновић, Јован Мандић, Лазар Јеремић, Стеван Лукић, Милан Васић, Вук Богдановић, Бојан Пантић и Андреј Станимировић.

Победнике финала Спортских игара младих Србије, пред полазак у Сплит испратио је председник општине, Драган Милић, на пријему организованом њима у част, опремивши их новим тренеркама и мајицама и пожелевши им успех на такмичењу.

Ове године, Србија је на Финалу освојила рекордних 30 медаља, од чега 11 златних, 12 сребрних и седам бронзаних.