Поклон-пакетићи за успешан почетак нове школске године

И ове године, представници општине Велико Градиште поделили су ђацима првацима, поводом почетка нове школске године, поклон-пакетиће са школским прибором и слаткишима, у три основне школе на територији општине.

Пакетићи су уручени ученицима првих разреда Основне школе “Иво Лола Рибар“ у Великом Градишту којих је ове године 85, ОШ “Вук Караџић“ Мајиловац у коју је уписано 18 првака, док је у ОШ “Миша Живановић“ Средњево ове године у први разред кренуло 18 дечака и девојчица.

Са жељом да број деце у општини повећа, општина Велико Градиште већ je донела Одлуку о проширеним правима како би се се деци, односно ученицима обезбедили што бољи услови и креирао добар социјални програм који ће помоћи њима, студентима, незапосленим родитељима, новорођеној деци, младенцима и женама за вантелесну оплодњу.

Општина ће и даље помагати рад школа опремањем паметним таблама, куповином квалитетних учила, бесплатном ужином и превозом за средњошколце и студенте као и обезбеђењем станова за просветне раднике и другим адекватним улагањима.

image_pdfimage_print