Друга година Међународне ликовне изложбе ’’Артефакт’’

Друга Међународна ликовна изложба ’’Артефакт’’, биће отворена у среду 13. септембра у Великом Градишту, у галерији Народног музеја (Кнеза Лазара 40), са почетком у 19:00 сати.

Организатор изложбе је Народни музеј Велико Градиште, под покровитељством општине Велико Градиште и уз суорганизаторе УЛС ’’Ђура Јакшић’’ из Пожаревца и удружење ’’Focus Europa’’ из Neudrossenfeld-а (Немачка).

“Изгубљена примарна веза са светом и остављање сведочанства (Артефакт-а) о обнављању те везе је основна идеја ове друге по реду међународне ликовне колоније у Великом Градишту.“, каже се у предговору директора Народног музеја, мр Драгана Богичића, “Оплеменити простор у коме живимо, са идејама људи из целога света јесте подухват који је и храбар и наизглед немогућ, али колико је простора где ми нисмо били и нећемо никада бити, толико је сваки долазак уметника из света у нашу средину, добитак за све нас.“.

’’Артефакт 2’’ ће окупити више од 20 учесника из петнаестак земаља, међу којима и Јужне Кореје, Авганистана, Републике Башкирије…

КАТАЛОГ

image_pdfimage_print