Општина представља своје потенцијале на терену

Туристичка организација организовала је, у суботу 26. августа, две типске презентације туристичких потенцијала наше општине.

Млади каратисти из Београда који ово лето тренирају у кампу на Сребрном језеру који води наша прослављена каратискиња Татјана Петровић (од 1989. до 2001. године 27 пута је била државни првак у борилачким вештинама затим првак Балкана, првак Јапана 1994. године, првак Америке 1995–1997–2000. године, на Светском првенству је освојила бронзу 1992. године, а злато 2001. године) изразили су жељу да посете зграду општине Велико Градиште па им је Туристичка организација организовала занимљив пријем у пратњи туристичког водича, након чега су одгледали и промотивни туристички филм.

Одушевљени малишани постављали су занимљива питања, а највише интересовања је, свакако, владало за спортове (кошарку и ТЕО4 камп, одбојку, спортске терене, Евровело бициклистичку руту и остало) као и атракције на води у оквиру аква парка, али и за дугу и богату историју наше општине. Након обиласка велелепног општинског здања, каратисти су се, у организацији општине Велико Градиште, упутили ка манастиру Тумане и Голубачком граду где су наставили ову једнодневну туристичку туру, испуњену бројним занимљивостима и догађајима.

Истога дана, студенти и професори заштите животне средине са московског државног Универзитета Ломоносов, у сарадњи са Универзитетом из Новог Сада, посетили су насеље Рам. Специфично природно окружење – наслаге песка, Дунав који на плажу избацује речне шкољке и ракове, близина природног резервата за птице селице Ада Чибуклија и стеновита узвишења, одушевили су љубитеље природе. Туристичка организација је, у сарадњи са археологом Драганом Јацановићем, организовала обилазак рамске обале, тик испод узвишења на којем се налази античка Ледерата. Једночасовни обилазак успешно је реализован, а студенти су из Рама, као природни сувенир, понели шкољке са песковите обале природне увале Дунава.

image_pdfimage_print