Најава 9. међународног филмског фестивала туристичког и еколошког филма Силафест 2017

Девети међународни фестивал туристичког и еколошког филма СИЛАФЕСТ 2017 у Великом Градишту и на Сребрном језеру ове године стартује од 27. августа, када ће, након свечаног отварања, почети и прве пројекције све до 01. септембра и званичне доделе награда за најбоља филмска остварења.

Тим поводом, у просторијама Туристичке организације Србије, у четвртак 24. августа, с почетком у 11.00 сати, одржаће се конференција за медије на којој ће, о свим детаљима, филмском програму, пратећим манифестацијама и бројним гостима фестивала на пресс-конференцији, говорити:

  1. Слађан Марковић, заменик председника општине Велико Градиште
  2. Владимир Павковић, односи са јавношћу Високе туристичке школе струковних студија, партнера фестивала,
  3. Владимир Рацовић, музичар и композитор, чланови жирија,
  4. Љиљана Черовић, Туристичка организације Србије,
  5. Бошко Савковић, извршни продуцент фестивала.

СИЛАФЕСТ је део ланца филмских фестивала CIFFT који под патронатом Светске туристичке организације – UNWTO. CIFFT окупља најбоље фестивале ове врсте филмова у свету Њујорк, Лос Анђелес, Варшава, Берлин, Кан, Порто, Беч, Истанбул…

Ова јединствена еколошко-туристичка манифестација на нашим просторима, окупиће десетине, режисера, продуцената и других твораца туристичких и еколошких филмова из читавог света који су се нашли у ужем избору за фестивалске награде. Наиме, од 180 пристиглих филмова селекциона комисијја је одлучила да жирију и фестивалској публици прикаже 67 најбољих остварења. Програм фестивал и списак селектованих филмова можете наћи у прилогу позива.

Изузетан значај овогодишњем фестивалу даће и пољски продуцент и режисер Збигњев Жмудски, добитник Оскара за анимацију филма “Петар и вуци” 2008. године. који је уједно и Председник жирија. Према нашим сазнањима, ово је изузетан случај да је један “оскаровац” члан неког филмског жирија у Србији. Више о Збигњеву Жмудском можете наћи у пратећем материјалу овог позива, као и путем интернета.

Директни покровитељи Силафеста су Општина Велико Градиште, Министарсто трговине, туризма и телекомуникација, Туристичка организација Велико Градиште, Туристичка организација Србије, Висока туристичка школа струковних студија из Београда, и други.

ПРОГРАМ ФЕСТИВАЛА

 

image_pdfimage_print